Niekedy rada robím majonézu sama. Toto je pravdepodobne jeden z tých najjednoduchších receptov na okamžitú domácu majonézu, s ktorými som sa stretla. Zvyčajne jeme túto majonézu tri týždne.
Krok 1: Zložky
Všetko, čo potrebujete:
- 2 vajcia
- 2 polievkové lyžice octu (alebo citrónovej šťavy)
- 500 ml rastlinného alebo olivového oleja
- 1 polievková lyžica horčice (ak chcete)
- Morská soľ – (môžete použiť obyčajnú)
Ako je uvedené vyššie v mojom recepte, rada používam horčicu a morskú soľ , ale horčica sa vôbec nemusí použiť a morskú soľ je možné nahradiť bežnou.
Okrem toho, keďže sa používajú surové vajcia, je lepšie používať domáce vajcia (ak ste si istí, že nie sú prítomné salmonely a škodlivé baktérie) alebo pasterizované vajcia. O tom, ako môžete pasterizovať vajcia doma, je napísané tu.
Stupeň 2: Zmiešajte
Miešajte prísady v tomto poradí:
- vajcia
- Ocot
- Olivový alebo rastlinný olej
- Horčica
- Soľ
Krok 3: Mixovanie
Všetko dôkladne rozmixujte mixérom. Majonéza je hotová!
A nakoniec, video:
Dobrú chuť! – zdroj: youtube.com