Čo robíte s tvrdším chlebom spred niekoľkých dní? Kŕmenie vtáčikov je ušľachtilý čin, no pravdepodobne väčšina z nás ho jednoducho vyhodí do koša a uteká do obchodu kúpiť ďalší čerstvý kus pečiva. Ponúkame vám recept, s ktorým vyhadzovanie chleba sa stane minulosťou. Bude vám stačiť 30 minút po ktorých nasýtite celú rodinu. Tomu sa hovorí ekonomické stravovanie!
Potrebujete:
- 700 g chlebu
- 80 g parmezánu
- 50 ml olivového oleja
- 10 ks cherry paradajok
- 200 g mozzarelly
- 2 vajcia
- 300 ml mlieka
- 150 g kuracej šunky
- 1 ČL oregana
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
Chlieb narežte na malé kocky a vysypte ich do hlbokej misky.
Pridajte k ním vajcia, korenie a soľ. Syr si nastrúhajte na jemnom strúhadle. 40 g syra pridajte do chlebovej zmesi. Dajte si ohriať mlieko, no neprivádzajte ho k varu. Vylejte ho do vytvorenej zmesi a dôkladne všetko premiešajte.
Vezmite si panvicu a potrite ju rastlinným olejom. Chlebové cesto si rozdeľte na dve časti. Jednu polovicu položte na panvicu a rozmiestnite po celom dne.
Šunku si narežte na plátky a umiestnite ju na vrch cesta. Pridajte nakrájané paradajky a všetko posypte oreganom. Polejte olivovým olejom, posypte 40 g parmezánu a prikryte tenkými plátkami mozzarelly. Nakoniec na vrch umiestnite aj druhú časť chlebového cesta.
Postavte si panvicu na mierny oheň a smažte dozlatista. Vezmite si pokrievku a panvicu prikryte. Opatrne koláč otočte pomocou taniera na druhú stranu a vložte ho naspäť na panvicu.
Je čas servírovať!
Tento slaný koláč môžete podávať samostatne, alebo ako prílohu k zeleninovej polievke. Veríme, že každý ocení vašu vynaliezavosť a bude sa týmto jedlom inšpirovať aj vo vlastnej kuchyni.
zdroj:sovkusom.ru