Mnohí ľudia sú zástancami názoru, že v jednoduchosti je krása. To je prípad aj nasledujúceho receptu, ktorý okrem svojho príjemného vzhľadu má aj nezabudnuteľnú chuť. Už ste si niekedy skúšali zameniť jablká za zemiaky, z ktorých ste nakoniec vytvorili sladké jablkové placky? Samotná príprava vám zaberie približne 10 minút, no chuť raňajkových placiek vo vás ostane po celý deň.
Na rozdiel od tých zemiakových sú jednoduchšie na celkovú prípravu. V prípade, že vaše jablká budú o niečo viac šťavnatejšie, pridajte k nim viac múky. Vďaka nej sa vám placky nebudú trhať ani lepiť na panvicu.
Čo budete potrebovať?
- 2 jablká
- 1 vajce
- 10 g vanilkového cukru
- 1 pl citrónovej šťavy
- 3 pl cukru
- 70-100 g polohrubej múky
- štipka soli
Postup
- Jablká si najskôr nastrúhajte na strúhadle, ihneď ich polejte citrónovou šťavou a premiešajte, aby zbytočne nestmavli.
- Pridajte k nim vanilkový a obyčajný cukor, vajce, soľ a múku. Všetko dôkladne premiešajte. Vzniknuté cesto na placky ukladajte pomocou lyžice na rozohriatu panvicu a smažte z oboch strán dovtedy, kým placky nezískajú zlatohnedú farbu.
Hotové placky podávajte so smotanou, obľúbeným džemom alebo medom. Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: takprosto.cc