Toto jedlo je rýchly teleport do detstva. Takto si ho pamätáte aj vy. Šťavnaté fašírky so zemiakovou kašou boli a budú obľúbeným jedlom Slovákov. Pripravte si ich spolu s nami.
Tajomstvom tohto receptu je dokonalý pomer mäsa a strúhanky. Na prípravu týchto fašírok nebudete potrebovať žiadne vajíčko.
Potrebujeme:
- 500 g mletého mäsa (môže byť zmes hovädzieho a bravčového)
- 300 g tmavého chleba
- 1-2 cibule
- 1 pohár vody alebo mlieka
- soľ
- čierne korenie
- rastlinný olej
Postup:
Najprv použijeme chlebík. Nakrájame ho na krajce a oddelíme kôrku. Tú vložíme na niekoľko minút do rúry a neskôr ju zomelieme na strúhanku. Mäkký prostriedok chlebíka zalejeme vodou alebo mliekom a necháme navlhnúť.
Cibuľu umyjeme a nasekáme nadrobno. Zmiešame ju s mäsom, soľou a chlebom zaliatym mliekom alebo vodou. Pridáme strúhanku a všetko poriadne premiešame až bude masa hladká. Vytvárame fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke. Môžeme ich vypražiť alebo upiecť v rúre. Následne stačí pripraviť zemiakovú kašu a dokonalé jedlo je na svete.
Dobrú chuť!
Zdroj: tesciowagotuje.pl