Tieto fašírky si pamätáte z detstva – tradičný recept, ktorý chutí všetkým

- Advertisement -

Toto jedlo je rýchly teleport do detstva. Takto si ho pamätáte aj vy. Šťavnaté fašírky so zemiakovou kašou boli a budú obľúbeným jedlom Slovákov. Pripravte si ich spolu s nami.

Tajomstvom tohto receptu je dokonalý pomer mäsa a strúhanky. Na prípravu týchto fašírok nebudete potrebovať žiadne vajíčko.

Potrebujeme: 

  • 500 g mletého mäsa (môže byť zmes hovädzieho a bravčového)
  • 300 g tmavého chleba
  • 1-2 cibule
  • 1 pohár vody alebo mlieka
  • soľ
  • čierne korenie
  • rastlinný olej

Postup:

- Advertisement -

Najprv použijeme chlebík. Nakrájame ho na krajce a oddelíme kôrku. Tú vložíme na niekoľko minút do rúry a neskôr ju zomelieme na strúhanku. Mäkký prostriedok chlebíka zalejeme vodou alebo mliekom a necháme navlhnúť.

Cibuľu umyjeme a nasekáme nadrobno. Zmiešame ju s mäsom, soľou a chlebom zaliatym mliekom alebo vodou. Pridáme strúhanku a všetko poriadne premiešame až bude masa hladká. Vytvárame fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke. Môžeme ich vypražiť alebo upiecť v rúre. Následne stačí pripraviť zemiakovú kašu a dokonalé jedlo je na svete.

Dobrú chuť!

- Advertisement -

Zdroj: tesciowagotuje.pl

 

 

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články