Kotlety pečené v rúre, oveľa zaujímavejšie ako para na chuť. A problémy s nimi sú menšie ako obyčajné, vyprážané v oleji. Okrem toho, je to úplne diétne jedlo!
Ponúkam do vašej pozornosti verziu kotlet po francúzsky. S vajcom vnútri! Podľa môjho názoru je táto myšlienka výborná. Sú šťavnaté, vyzerajú pozoruhodne nádherné.
Zapečené kotlety
Ingrediencie
250 g mletého mäsa
1 cibuľa
4 vajcia
1 pol. lyžica rastlinného oleja
Čierne korenie, soľ podľa chuti
Čerstvý petržlen
Príprava
- Na jemno nakrájajte cibuľu a opražte ju na rastlinnom oleji.
- Do misky dajte mleté mäso, 1 vajce, opraženú cibuľu, vo vode rozmočený chlieb, soľ a korenie. Dobre premiešajte masu. Musím smažiť cibuľu? Nie, je to záležitosť vkusu a preferencií gazdinky. Hovorí sa, že so surovou cibuľou sú kotlety oveľa šťavnatejšie. Úplne súhlasím s týmto vyhlásením!
- Vyformujte kotlety na fašírky a uložte ich na papier.
- V strede fašírky urobte malú jamku a rozbite do nej vajce, posypte nakrájanou petržlenovou vňaťou, osoľte, okoreňte.
Kotlety pečte vo vyhriatej rúre na 200 stupňov. Koľko je potrebné ich piecť? Len 25 minút.
Ak nemáte radi surové vajce, tak ich môžete nechať v rúre trochu dlhšie. Získate chutné jedlo. Dokonca rafinované.
Môžete posypať vajcia po vrchu tvrdým syrom, doplniť jedlo s vašimi obľúbenými korením. Milujem kombináciu vajec a bazalky, tak pridám sušené bazalky. Milujem piecť viac ako smažiť, takže používam tento recept pomerne často! Ak zdieľate moje nadšenie, uistite sa, že máte na svojej stránke pokyny na varenie výnimočne šťavnatých kotlet v rúre. Bon appetit!
zdroj:takprosto.cc