Dnes sme si pre vás pripravili typický slovenský pokrm, ktorý si ani po rokoch nevieme vynachváliť.
Pripravte si toto skvelé jedlo a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Chuť je doslova famózna a prípravu zvládnete bez problémov!
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 1 až 2 kilogramy bielej kapusty
- 1 veľkú mrkvu
- 1 veľkú cibuľu
- 200 gramov húb (šampiňóny alebo lesné huby)
- 150 gramov loveckej klobásy (môže byť iná podľa obľuby)
- 3 veľké zemiaky
- 1 paradajkový pretlak
- soľ, mleté čierne korenie na dochutenie
- slnečnicový olej na opekanie.
Takto budeme v recepte postupovať:
Najprv si umyte a očistite kapustu. Potom ju buď nakrúžte na strúhadle, alebo nakrájajte ostrým nožom na tenké rezance. Potom zeleninu preložte do panvice s rozpáleným slnečnicovým olejom a opekajte do zmäknutia zo všetkých strán. V ďalšej fáze pridajte do panvice ošúpanú a najemno nastrúhanú mrkvu a premiešajte.
Dochuťte soľou, mletým čiernym korením, pridajte paradajkový pretlak, prepojte suroviny vareškou a ďalej duste. Potom si olúpte aj zemiaky, nakrájajte na menšie kocky a spolu so 100 mililitrami vody pridajte do zeleninovej zmesi.
V ďalšej panvičke si orestujte na kocky pokrájanú klobásu podľa obľuby, pridajte k nej jemne nasekanú cibuľu, huby podľa výberu a restujte do zlatista.
Nakoniec klobásovú zmes vsypte k opečenej kapuste so zemiakmi a mrkvou a dôkladne premiešajte. Ešte chvíľu na záver spoločne prehrejte a podávajte teplé.
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.