Načo kupovať rohlíky v obchode, keď si ich vieme pripraviť doma z poctivých ingrediencií? Na tieto voňavé domáce rohlíky potrebujeme:
- 250 ml vody
- 500 g pšeničnej múky
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžica masla alebo bravčovej masti
- 2 lyžičky soli
- 21 g droždia
Postup:
Do misky vložíme droždie, prisypeme cukor a vlejeme trochu teplej vody. Necháme kvások napučať. Do druhej misky preosejeme múku, pridáme soľ, kvások a vodu. Všetko spolu vymiesime a necháme podkysnúť na 0,5 hodiny.
Potom cesto vyvaľkáme do kruhu, rozdelíme na 10 trojuholníkov a zvinieme do rožkov. Položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte podkysnúť po dobu 40 minút. Rúru predhrejeme na 250 stupňov, do hlbšieho plechu nalejeme vodu a umiestnime do rúry na stredný rošt pod plech s rožkami. Pečieme 10 minút do zhnednutia. Po upečení pokropíme rožky vodou a necháme vychladnúť.
Dobrú chuť!
Zdroj: tesciowagotuje.pl