Pripravte si recept na voňavé, mäkučké koláče plnené tvarohovou náplňou. Nie je na tom nič náročné a zvládne to aj začiatočník.
Na prípravu cesta potrebujete:
- 250 ml teplého mlieka
- 3 vajcia
- 120 g cukru
- 100 g masla
- 3 pl rastlinného oleja
- 1 pl kyslej smotany
- 10 g sušeného droždia
- štipka soli
- 700 g hladkej múky
Plnka:
- 360 g tvarohu
- 2 pl cukru
- 1 pl masla
- 1 žĺtok
- Hrozienka, citrónová kôra
Na prípravu posýpky potrebujete:
- 2 pl masla
- 2 pl cukru
- 3 pl múky
Postup
Cukor a droždie rozpustite v teplom mlieku, pridajte pár lyžíc múky a premiešajte.
Prikryte a nechajte 20 minút na teplom mieste.
Vajíčka zmiešajte so zvyškom cukru a premiešajte.
Pridajte rozpustené maslo, kyslú smotanu a opäť premiešajte.
Zmes vymiešajte s cestom do hladka a po častiach pridajte preosiatu múku.
Nalejte rastlinný olej a vypracujte si cesto. Nechajte ho na teplom mieste 1 hodinu.
Tvaroh na plnku zmiešajte so zvyšnými ingredienciami. Pridajte citrónovú kôru a hrozienka alebo iné sušené ovocie podľa vašej chuti a preferencií.
Vytvorte si buchty s plnkou a poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Všetky ingrediencie na posýpku zmiešajte dokopy.
Buchty potrite vyšľahaným žĺtkom a posypte posýpkou.
Pečte asi 30 minút na 180 stupňoch. Rúru pravidelne kontrolujte, hotové buchty by mali mať zlatohnedú farbu.
Voňavé a chutné buchty sú ideálne na popíjanie čaju alebo kávy.
Zdroj: souspark.ru