Ak máte chuť na niečo dobré a rýchle, potom vyskúšajte túto dobrotu bez pečenia. Na tomto dezerte si pochutí naozaj každý.
Suroviny:
- 1 l mlieka
- 3 vanilkové pudingy
- 12 polievkových lyžíc cukru
- 500 ml smotany na šľahanie
- 2 kremfixy
- 1 nádoba čerešňového kompótu
- 2 baličky červenej želatíny
- maslové sušienky
Postup:
Z litra mlieka oddeľte približne 2 dcl a rozmiešajte pudingy a 12 polievkových lyžíc cukru, nalejte zmes do zvyšku mlieka a varte, kým puding nezhustne. Krém nechajte úplne vychladnúť.
V samostatnej miske urobte šľahačkou s dvoma kremfixami a pomaly ju pridajte do vychladnutého pudingového krému, premiešajte, kým zmes nie je jednotná.
Na plech 40 x 25 cm usporiadajte sušienky, pridajte polovicu krému a uložte druhý rad sušienok a zvyšok krému.
Čerešne uložte na vrch dezertu tak, aby Vám neskôr neprekážali pri krájaní. Usporiadajte obväzy na pokyn na vrecku a nalejte čerešne. Nechajte v chladničke cez noc. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a zalejeme čerešne, necháme stuhnúť.