Babičkine kysnuté buchty, ktoré miluje celá moja rodina. Super nadýchané. Z taniera miznú kozmickou rýchlosťou!

- Advertisement -

Kysnuté buchty s plnkou z kondenzovaného mlieka bude milovať aj vaša rodina. Ak máte čas a zároveň chuť na niečo sladké, pripravte si s nami tento skvelý dezert. Najlepšie chutia buchty ešte teplé, čerstvo vytiahnuté z rúry. Určite im neodoláte.

Na približne 12 ks potrebujeme:

  • 400 g múky
  • 1 vajce
  • 200 g teplého mlieka
  • 3 lyžice cukru
  • 50 g masla
  • 7 g droždia
  • 1 lyžička soli
  • 3 lyžice rastlinného oleja

Na posýpku:

  • 30 g cukru
  • 30 g múky
  • 15 g masla

Na plnku:

  • konzerva kondenzovaného mlieka

Postup:

- Advertisement -

V teplom mlieku rozpustíme droždie spolu s cukrom. Pridáme 3 lyžice múky a vymiešame, necháme 20 minút podkysnúť.

V osobitnej miske vymiešame vajce, soľ, cukor a maslo. Po 20 minútach prilejeme pripravený kvások a vymiešame do kompaktnej masy.

Pridávame po častiach múku a olej. Cesto hnetieme rukami, až kým sa prestane odliepať od rúk. Prikryjeme ho fóliou a necháme podkysnúť na teplom mieste približne 30 minút. Po tomto čase popicháme cesto prstami a necháme ďalšiu polhodinu kysnúť.

Posýpku si pripravíme zmiešaním múky, cukru a masla.

- Advertisement -

Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 rovnakých častí a opäť necháme podkysnúť ešte 10 minút. Do každej časti cesta uložíme trochu kondenzovaného mlieka a vyformujeme buchty, ktoré ukladáme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pripravené buchty necháme ešte kysnúť ešte 20 minút. Buchty potrieme vajcom rozmixovaným s trochou vody a posypeme posýpkou. Pečieme okolo 20-25 minút na 180 stupňoch.

Dobrú chuť!

Zdroj: tesciowagotuje.pl

 

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články