Je ťažké nájsť človeka, ktorý by nemiloval čokoládu a čokoládové dezerty. Ak ste aj vy milovníci tohto sladkého produktu, ponúkame vám skvelý dezert – nepečená čokoládová roláda.
Je to skvelé riešenie na rýchly dezert, ak sa u vás objaví nečakaná návšteva. Zvláštnosťou tejto rolády je, že ju môžete meniť a pridávať rôzne ingrediencie. Avšak v pôvodnej verzii chutí neuveriteľne dobre.
Ingrediencie
- 300-350 g sušienok
- 160 ml mlieka
- 30 g kakaového prášku
- 20 g cukru
- 300 g smotanového syra
- 4 pl práškového cukru
- 1 vrecúško vanilkového cukru
Postup
Sušienky rozdrvte na malé omrvinky pomocou kuchynského robota, mixéra, mažiara alebo valčeka. Namiesto čokoládových sušienok poslúžia aj obyčajné maslové.
K sušienkam pridajte kakaový prášok a premiešajte. Ak používate biele sušienky, množstvo kakaa by sa malo zvýšiť o 1 polievkovú lyžicu. V prípade potreby môžete pridať trochu viac cukru.
Mlieko zahrejte tak, aby bolo teplé a potom ho prilejte k sušienkovej zmesi. Všetko spolu zmiešajte, aby sa hmota spojila. Najlepší výsledok dosiahnete, ak to budete robiť ručne, aby vám vznikla hladká a homogénna konzistencia. Ak si namočíte ruky do rastlinného oleja, cesto sa nezlepí.
Z cesta vytvorte guľu, zabaľte ju do potravinovej fólie a nechajte 15 minút v chladničke.
Medzitým si pripravte plnku. Použite jemný smotanový syr ako mascarpone a pridajte do neho práškový a vanilkový cukor, potom všetko dôkladne premiešajte.
Vanilkový cukor možno nahradiť vanilkovým extraktom. V tomto prípade by ste mali mierne zvýšiť množstvo práškového cukru podľa vašej chuť.
Vyberte čokoládové cesto z chladničky a položte ho na pracovnú dosku a vopred ju zakryte potravinovou fóliou. Cesto prikryte ďalšou fóliou a vyvaľkajte obdĺžnikový koláč. Jeho hrúbka by mala byť približne 5 mm.
Odstráňte vrchnú vrstvu potravinovej fólie a čokoládovú vrstvu potrite krémovou plnkou, pričom sa od okraja nechajte 2 cm odstup.
Teraz pomocou fólie zrolujte cesto do rolády. Zrolovanú roládu nechajte v potravinovej fólii a pevne ju zatočte. Roládu vložte na 60 minút stuhnúť do chladničky.
Roládu bez pečenia nakrájajte ostrým nožom a podávajte s čajom alebo kávou. Dobrú chuť!
Ako môžete vidieť, dezert je veľmi jednoduchý na prípravu a chuť je jednoducho neuveriteľná!
Zdroj: mirhitrostey.com