Ingrediencie
- 2 vajcia
- 500 ml acidka
- ½ čl jedlej sódy
- 20 g maku
- 3 pl slnečnicového oleja
- ½ čl soli
- 200 ml vody
- 180 g pšeničnej múky
- 2 pl cukru
Postup
Vajcia rozbite do hlbokej misky. Vyšľahajte ich so soľou a cukrom. Ďalej do tejto zmesi pridajte acidofilné mlieko a sódu. Opäť dobre premiešajte.
V niekoľkých fázach začnite pridávať múku. Pridajte mak a nalejte vriacu vodu. Premiešajte. Ak je cesto príliš husté a chcete získať tenké palacinky, stačí pridať viac vody.
V poslednej fáze pridajte do cesta rastlinný olej. Potrite panvicu niekoľkými kvapkami. Cesto vymiešajte a upečte palacinky na rozpálenej panvici.
Makové palacinky sú hotové a pripravené na akékoľvek dochutenie či už džemom alebo inou lahodnou plnkou. Prajeme vám dobrú chuť!