Vynikajúci recept, ktorý pečiem v zime aj v lete – jednoducho u nás fičí celý rok.
Zloženie:
- 4 vajcia,
- 15 dkg kryštálového cukru,
- 1 dl oleja na varenie
- 1 dl mlieka,
- 25 dkg jemnej múky
- pol balenia prášku do pečiva,
Zloženie na plnenie:
- 25 dkg tvarohu,
- 1 citrónová strúhaná kôra,
- 2 lyžice kryštálového cukru,
- 2 lyžice krupice,
- broskyňový kompót.
Príprava:
Zmiešajte 4 celé vajcia s 15-dkg kryštálovým cukrom, potom 1-dl kuchynského oleja, 1-dl mlieka a 25-dkg jemnej múky a pol balíčka prášku do pečiva, všetko to dobre rozmixujte v mixéri.
Plech s rozmermi 25 × 30 vyložte papierom na pečenie a nalejte toto cesto. Zmiešajte 25 dkg tvarohu s 1 nastrúhanou citrónovou kôrou, 2 lyžicami kryštálového cukru a 2 lyžicami pšeničnej krupice. Tvarohovú hmotu dávkujte malou lyžičkou, medzi nimi by však mal byť priestor.
Potom dobre odkvapkajte broskyne z kompótu. . A broskyňové kocky popicháme vedľa tvarohu, do cesta, kde je len cesto.
Takto vznikne škvrnitý povrch – tvaroh a broskyňa. Pečieme asi na 180 stupňov 20 minút. Ale toto sa líši od konkrétnej rúry. Urobte radšej skúšku, či ste koláč upiekli správne. Pripravený. Dobrú chuť!!