Úžasný tvarohový plnkový koláčik. Nikto mi neverí, že je tak ľahké ho urobiť

- Advertisement -

Vynikajúci recept, ktorý pečiem v zime aj v lete – jednoducho u nás fičí celý rok.

Zloženie:

  • 4 vajcia,
  • 15 dkg kryštálového cukru,
  • 1 dl oleja na varenie
  • 1 dl mlieka,
  • 25 dkg jemnej múky
  • pol balenia prášku do pečiva,

Zloženie na plnenie:

  • 25 dkg tvarohu,
  • 1 citrónová strúhaná kôra,
  • 2 lyžice kryštálového cukru,
  • 2 lyžice krupice,
  • broskyňový kompót.

Príprava:

Zmiešajte 4 celé vajcia s 15-dkg kryštálovým cukrom, potom 1-dl kuchynského oleja, 1-dl mlieka a 25-dkg jemnej múky a pol balíčka prášku do pečiva, všetko to dobre rozmixujte v mixéri.

Plech s rozmermi 25 × 30 vyložte papierom na pečenie a nalejte toto cesto. Zmiešajte 25 dkg tvarohu s 1 nastrúhanou citrónovou kôrou, 2 lyžicami kryštálového cukru a 2 lyžicami pšeničnej krupice. Tvarohovú hmotu dávkujte malou lyžičkou, medzi nimi by však mal byť priestor.

Potom dobre odkvapkajte broskyne z kompótu. . A broskyňové kocky popicháme vedľa tvarohu, do cesta, kde je len cesto.

Takto vznikne škvrnitý povrch – tvaroh a broskyňa. Pečieme asi na 180 stupňov 20 minút. Ale toto sa líši od konkrétnej rúry. Urobte radšej skúšku, či ste koláč upiekli správne. Pripravený. Dobrú chuť!!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články