Abnormálne chutná HUBOVÁ OMÁČKA zo šampiňónov. Manžel povedal, že by ju jedol aj každý deň

- Advertisement -

Hovorí sa, že najlepšia omáčka je vyrobená z bielych hríbov, podpňoviek alebo kuriatok. Áno, lesné huby majú silnejšiu arómu, ktorá ovplyvňuje chuť hotového jedla.

Aby bola hubová omáčka naozaj voňavá a chutná, musí obsahovať mliečny výrobok. Môže to byť šľahačka, kyslá smotana alebo mlieko.

Ingrediencie

  • 300 g šampiňónov
  • 100 g masla
  • 2 cibule
  • 200 ml mlieka
  • 3 pl múky
  • 300 ml vody
  • soľ podľa chuti
  • nové korenie podľa chuti
  • bobkový list

Postup

- Advertisement -

Cibuľu ošúpte a nakrájajte na malé kocky.

Vezmite panvicu s hrubými stenami, vložte tam maslo a potom nakrájanú cibuľu. Cibuľu duste na miernom ohni 5 minút za stáleho miešania.

 

Kým sa cibuľa smaží, umyte huby a nakrájajte ich na plátky. Pridajte ich na panvicu s cibuľou. Okoreňte a nechajte podusiť 10 minút. Postupne huby začnú vypúšťať tekutinu.

- Advertisement -

Do panvice pridajte vodu a bobkový list. Nechajte omáčku povariť 10-15 minút.

Medzitým si do misky s mliekom nasypte múku a vareškou alebo vidličkou všetko premiešajte. Dbajte na to, aby sa múka úplne spojila s mliekom a neostali vám žiadne hrudky.

Nalejte mliečnu zmes do panvice. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Ak máte radi pikantnejšie chute, skúste pridať feferónku. Panvicu prikryte pokrievkou, počkajte, kým sa uvarí a duste ďalších 10 minút na miernom ohni.

- Advertisement -

Do hotovej omáčky môžete pridať svoju obľúbenú zeleninu. Vďaka tomu bude ešte voňavejšia. Hubová omáčka sa hodí k zemiakom, cestovinám a kaši. Dobrú chuť!

 

Zdroj: mirhitrostey.com

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články