Človek by si pomyslel, čo môže byť jednoduchšie ako si na raňajky pripraviť niekoľko vajec. Ak to však neurobíte správne, bude to len plytvanie týmto produktom. Čo robiť, aby vám vajíčka pri varení nepopraskali?
Najhoršie, čo sa môže stať pri varení vajec, je to, ak bielok vytečie. Vajíčka sa potom nebudú dať ľahko olúpať a nebudú vyzerať lákavo. Začnite vajíčka variť so špáradlami, aby sa zabránilo prasknutiu škrupiny.
Ponorte vajíčka do studenej vody a vložte k nim hrsť špáradiel alebo zápaliek. Priveďte vodu do varu a varte tak dlho, ako potrebujete. Kým sa voda varí, vajcia sa aktívne udierajú o dno a steny hrnca. A práve špáradla môžu zmierniť tieto údery. Čím viac ich bude, tým lepšie.
Hoci sa hovorí, že ak do vody pri varení vajec pridáte pol čajovej lyžičky soli, nebudete mať žiadne problémy.
Čo robíte, aby ste zabránili praskaniu vajec? Aké triky používate? Podeľte sa o vaše osvedčené rady v komentároch!