Suroviny:
Žlte cesto:
- 5 celých vajec
- 5 vrchovatých PL práškového cukru
- 1/2 dl mlieka
- 1/2 dl oleja
- 5 vrchovatých PL múky
- 1 balíček prášok do pečiva
Hnedé cesto:
- 5 celých vajec
- 5 vrchovatých PL práškového cukru
- 1/2 dl mlieka
- 1/2 dl oleja na varenie
- 4 lyžice múky
- 1 vrchovatá PL kakaa
- 1 balíček prášok do pečiva
Krém:
- 300g krupicového cukru
- 6 dl mlieka
- 2 balíčky vanilkový pudingový prášok
- 250g margarínu
- Štipka soli
Ešte potrebujeme:
- 3 veľké dobošové oblátky
Postup:
Zmiešame 5 celých vajec s práškovým cukrom do peny, pridáme mlieko, olej, múku, prášok do pečiva. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 185°C asi 20-25 minút do ružova. Rovnako upečieme kakaový plát. Oba pláty necháme vychladnúť.
V troche mlieka rozmiešame pudingové prášky. Z cukru urobíme karamel, pridáme mlieko a karamel rozpustíme. Uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Margarín vymiešame so soľou do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom.
Dobošovú oblátku položíme na mokrú utierku, aby zmäkli. Krém natrieme na dobošovú oblátku. piškótové pláty nakrájame na asi 6 prúžkov bielych a 6 prúžkov hnedých. Na natretú oblátku položíme jeden hnedý a jeden biely prúžok vedľa seba, zlepíme ich krémom. Vrch natrieme krémom a opäť uložíme piškótové pruhy, teraz striedavo na hnedý biely a na biely hnedý, zvrchu opäť jemne natrieme krém. Zrolujeme oblátku tak, aby sme obalili koláč zo všetkých strán a odložíme do chladničky. Takto urobíme tri rolky.
Odložíme na noc do chladničky. Dobrú chuť.