Ak máte vždy v chladničke aspoň jedno kurča, tak určite viete, že z tohto pomerne lacného a zdravého produktu je možné pripraviť na večeru veľké množstvo chutných a zaujímavých jedál. Biele mäso je navyše ľahšie stráviteľné a často považované za zdravší variant.
Ponúkame vám skvelý recept, v ktorom natrafíte okrem mäsa aj na cibuľu a mrkvu, kyslé uhorky a syrovú vrstvu, ktorá nie je nikdy zbytočná. Ako prílohu môžete podávať zemiakovú kašu alebo varenú ryžu.
Čo potrebujete?
- 3 ks kuracích pŕs
- 4 nakladané uhorky
- 3 čl smotany
- 1 mrkva
- 3 strúčiky cesnaku
- 150 g tvrdého syra
- 1 cibuľa
- Sušený cesnak
- Soľ
- Čierne mleté korenie
- Olej
Postup
Každý kúsok mäsa pozdĺžne rozrežte a naklepte použitím potravinovej fólie. Mäso osoľte, okoreňte z oboch strán suchým cesnakom. Poukladajte ho na plech vystlaný papierom na pečenie.
Cibuľu nakrájajte na štvrtiny a mrkvu nastrúhajte na hrubom strúhadle. Zeleninu orestujte na malom množstve slnečnicového oleja.
Nakladané uhorky nastrúhajte na hrubom strúhadle a zľahka orestujte spolu s mrkvou.
Skombinujte orestovanú zeleninu, prelisovaný cesnak, kyslú smotanu a korenie podľa chuti. Všetko premiešajte.
Takto pripravenú zeleninu naukladajte na kúsky mäsa a pečte v rúre 15 minút pri teplote 200 °C.
Kuracie mäso a zeleninu posypte strúhaným syrom a plech vráťte do rúry na ďalších 10 minút.
Pokrm môžete posypať nasekaným kôprom.
Kombinácia kuracích pŕs so zeleninou predstavuje mäkké, šťavnaté a voňavé jedlo. Oveľa lepšie ako len pečené mäso, však? Vďaka zeleninovému „plášťu“ sa mäso nevysuší, hoci je upečené bez marinovania! Máte radi kuracie mäso? Ako ho zvyčajne pripravujete?