Dostali ste chuť na domácu pizzu, no nemáte čas ani energiu stráviť v kuchyni celú večnosť? Ponúkame vám spôsob, ako to urobiť rýchlejšie bez toho, aby pizza stratila svoju lahodnú chuť a aby ste vy mali čas na oddych.
Na základ potrebujete len 4 ingrediencie. Musia sa dôkladne premiešať a výsledné cesto naliať do panvice. Žiadne miesenie a vaľkanie. Ako pri klasickej pizzi, aj v tomto prípade bude na vás, čo si chcete dať na pizzu, zároveň sa môžete inšpirovať nasledujúcim receptom a hoci je bez ozdôb, výsledok vás určite príjemne prekvapí.
Ingrediencie
- 4 pl smotany
- 4 pl smotany
- 2 vajcia
- 9 pl múky
- 1 pl slnečnicového oleja
- ½ čl soli
- 2 pl kečupu
- 200 g salámy
- ½ cibule
- 100 g tvrdého syra
Postup
Vajcia si rozbite do hlbokej misky a rozšľahajte ich vidličkou. Pridajte múku, kyslú smotanu, majonézu a soľ. Premiešajte, cesto by malo byť husté a zjednotené.
Väčšiu panvicu vymastite slnečnicovým olejom a vložte do nej cesto. Rozložte ho po povrchu tak, aby bol stred tenší než okraje. Základ potrite kečupom pomocou silikónovej kefky. Pridajte salámu a cibuľu nakrájanú na kúsky. Posypte nastrúhaným syrom.
Panvicu prikryte pokrievkou a položte na mierny oheň. Pizzu „pečte“ približne 20 minút. To, či je pripravená zistíte podľa upečených okrajov.
Ak nemáte veľkú panvicu, rozdeľte cesto na polovicu a vytvorte dve menšie pizze. Príliš hrubý základ sa nemusí dôkladne prepiecť. Nemusíte šetriť syrom, vďaka nemu bude vaša pizza neuveriteľne šťavnatá. Môžete tiež pridať niekoľko húb a paradajok, nakladané uhorky a olivy. Výber je na vás!
Zdroj: sovkusom.ru