Výroba domácej zmrzliny je mimoriadne jednoduchá. Presvedčte sa o tom!
Ingrediencie:
- 2 šálky cukru
- 1 liter mlieka
- 100 g masla
- 1 čl škrobu
- 5 vaječných žĺtkov
Príprava:
Maslo ponorte do zohriateho mlieka a priveďte do varu.
V miske si zmiešajte cukor, škrob a žĺtka, premiešajte do jednotnej konzistencie.
Potom sem pridajte trochu mlieka, výsledkom by mala byť konzistencia ako tekutá kyslá smotana.
Mlieko medzitým zovrelo a postupne doň tenkým prúdom prilievajte žĺtkovú zmes, pričom to nezabúdajte stále miešať.
Priveďte do varu. Keď sa zmes uvarí, odstráňte hrniec z plameňa a vložte ho do studenej vody a dôkladne miešajte, kým všetko nevychladne a neostane teplé.
Krém nechajte odstáť, kým úplne nevychladne a následne ho vložte do foriem. Preneste ich do chladničky, aby zmrzlina stuhla.
Zdroj: zdobrom.com