V priebehu času sa na panviciach a hrncoch objavujú silné pripáleniny a usadeniny, ktoré odstránite len s titánovou vôľou.
Existuje však veľmi jednoduchý, ale funkčný spôsob umývania akéhokoľvek riadu bez vyčerpávajúceho drhnutia.
Budete potrebovať:
- vodu
- prášok na pečenie
- mydlo na pranie
- kyselinu citrónovú
Postup
Na túto metódu je najlepšie použiť dostatočne veľkú nádobu – napríklad hrniec, ktorý je možné položiť na sporák.
Vo vybranej nádobe zohrejte vodu, pridajte 2 polievkové lyžice sódy, 2 lyžice mydla na pranie, tekuté alebo strúhané a 1 polievkovú lyžicu kyseliny citrónovej. Po pridaní kyseliny citrónovej dôjde k reakcii, preto je potrebné zabezpečiť, aby výsledný roztok „neutiekol“.
Riad, ktorý chcete vyčistiť, vložte do tohto hrnca a položte to na sporák na miernom ohni. Varte to maximálne 7 minút.
To je všetko, teraz všetky usadeniny zostanú na povrchu a začnú sa odstraňovať doslova vo vrstvách. Menšie nečistoty ľahko zmyjete špongiou.
Výsledný čistiaci roztok je navyše možné znovu použiť a umyť hromadu špinavých riadov.