Ingrediencie
- 250 ml mlieka
- 100 g masla
- 150 g hladkej múky
- štipka soli
- 4 vajcia
Krém
- 400 ml mlieka
- 2 žĺtky
- 1,5 pl múky
- 1,5 pl škrobu
- 80 g cukru
- vanilka –voliteľné
Postup
Nalejte mlieko do hrnca, pridajte maslo a štipku soli.
Maslo dôkladne roztopte a za stáleho miešania pridávajte preosiatu múku. Uvarenú zmes odstavte z plameňa.
Vyšľahajte ju mixérom a pridajte vajcia – kým je cesto ešte horúce.
Hotové cesto preložte do cukrárskeho vrecka a na vymastený alebo pergamenom vystlaný plech vytlačte pásiky dlhé približne 10 cm.
Medzi jednotlivými pásikmi nechajte vzdialenosť 5 cm. Pečte približne 30 minút v rúre predhriatej na 180 stupňov. Počas pečenia neotvárajte rúru.
Do hotových zákuskov urobte dieru a naplňte ich krémom. Zhora ich polejte čokoládou, ktorú ste predtým rozpustili vo vodnom kúpeli.
V miske, ktorá je vhodná aj do mikrovlnnej rúry, si vyšľahajte žĺtky s cukrom a vanilkou. Prilejte mlieko, nasypte múku a škrob.
Dôkladne premiešajte, aby sa vám netvorili hrudky, a vložte to do mikrovlnnej rúry po dobu 3 – 5 minút na maximálny výkon. Každú minútu to vyberte a dobre premiešajte, aby ste nemali hrudky.