Ingrediencie
- 600 g kuracích pŕs
- 1 čl kari
- ½ čl soli
- 3 vajcia
- kôpor alebo petržlenová vňať
- korenie
- 5 pl citrónovej šťavy
- 2 pl hladkej múky
Postup
Prsia umyte a osušte papierovými utierkami.
Nakrájajte ich na nie príliš tenké, no ani nie príliš hrubé plátky.
Zmiešajte soľ, kari a ďalšie korenie podľa chuti.
Každý kúsok mäsa vložte do korenia, aby sa dostalo do všetkých vláken. Vďaka tomu bude šťavnatejšie.
Mäso nechajte marinovať.
Zväzok kôpru a petržlenovej vňate nasekajte nadrobno, vymiešajte vajíčka, zalejte to citrónovou šťavou, posypte korením a premiešajte.
Nakoniec pridajte múku a všetko dôkladne premiešajte, aby vám neostali hrudky.
Mäso vložte do tejto marinády a nechajte pôsobiť 40 minút.
Rastlinný olej rozohrejte na miernom ohni a poukladajte tam kúsky mäsa. Osmažte ho z každej strany asi 5 minút.