Každý má rád zemiaky, ale bežné varenie je už trochu unavené, preto vám dnes ponúkneme recept na pečené zemiaky v rúre. Cesnaková príchuť spôsobí, že si toto jedlo okamžite zamilujete .
Ingrediencie:
- 1 kg zemiakov
- soľ
- 3 polievkové lyžice masla
- bylinky
Ingrediencie na dresing:
- 3 polievkové lyžice rastlinného oleja
- soľ
- paprika a provensálske bylinky;
- zmes korenia
- 4 strúčiky cesnaku
Postup
Použite malé zemiaky, umyte ich, ošúpte a vložte na panvicu. Ak sa nechcete trápiť s malými zemiakmi, môžete si vziať veľké a nakrájať ich na kúsky.
Osoľte a položte na sporák, kým voda nezovrie. Lyžicou odstráňte prípadnú vzniknutú penu a potom varte ešte 3 minúty. Je to dôležité, pretože zemiaky by nemali byť úplne mäkké.
Vodu sceďte a začnite pripravovať dresing.
V samostatnej miske si zmiešajte rastlinný olej, pol lyžičky soli, pol lyžičky papriky a jednu lyžičku provensálskych byliniek. Nezabudnite na zmes korenia, pridajte aj nasekaný cesnak. Všetko dôkladne premiešajte.
Vložte to do formy, v ktorej budete piecť. Zemiaky by mali ležať v jednej vrstve. Navrch naukladajte kúsky masla.
Rúru predhrejte na 190-200 stupňov a nechajte piecť 25-40 minút. Mali by ste získať zlatohnedú kôrku.
Milovníci byliniek môžu posypať kôprom alebo petržlenovou vňaťou.
Takto získate lahodné zemiaky, ktoré sú chutné na pohľad a mäkké vo vnútri. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: souspark.ru