Rýchly ruský slivkový koláč. Nie je s ním žiadna robota a netreba ani robiť cesto

- Advertisement -

Rozpadnutý slivkový koláč – je to stará klasika, ktorá sa pripravuje len zo sliviek a maslovej drobenky.

Žiadne cesto a predsa je tento koláč výborný. Recept robíme už pár desaťročí, máme ho ešte zo starej ruskej kuchárskej knihy, ktorú sme mali ešte kedysi v škole pri praktickom vyučovaní.

Ja mám už po 60-tke, takže nejaký ten piatok to už bude.  Možno ho poznáte aj pod iným názvom, my ho však nevoláme inak, ako ruský koláč.

Potrebujeme:

100 g hl. múky

50 g masla

- Advertisement -

50 g práškového cukru

1/3 lyžičky škorice

Pár kvapiek rumu podľa chuti

600 g polených sliviek bez kôstky

Postup:

Rúra nastavíme na 200 stupňov.

- Advertisement -

Slivky navrstvíme do misy vymazanej olejom.

Z múky, mäkkého masla, cukru a škorice urobíme drobivú zmes.

Pečieme v rúre 25 minút. Koláč podávame s vanilkovou zmrzlinou.

Prajeme vám dobrú chuť! 

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články