Pripravte si vynikajúci recept na fašírky, s ktorým si okamžite spomeniete na chute vášho detstva.
Ingrediencie
- 600 g akéhokoľvek mletého mäsa
- 360 g ražného chleba
- 3 strúčiky cesnaku
- Soľ, korenie
Postup
Striedku chleba zalejte vodou, potom ju vytlačte a zmiešajte s mletým mäsom. Kôrku z chleba nechajte vysušiť a pomeľte na strúhanku.
K mäsu a striedke pridajte nastrúhanú cibuľu, nasekaný cesnak, soľ a korenie.
Všetko dôkladne premiešajte a vytvarujte fašírky, ktoré následne obaľte v strúhanke.
Plech na pečenie vymastite rastlinným olejom, naukladajte naň fašírky a pečte pri teplote 200 stupňov približne 30 minút.
Rada: Aby boli fašírky šťavnatejšie, chlieb je lepšie namočiť do smotany alebo mlieka. Do mletého mäsa pridajte kôpor a ďalšie korenie.
Fašírky tiež môžete poliať rozpusteným maslom 5 minút pred koncom pečenia – dodá im to arómu a fašírky budú ešte viac šťavnatejšie.
Zdroj: souspark.ru