Aby ste si urobili zásoby byliniek na celý rok a nevyužívali ju len v sezóne, odporúčame vám niekoľko jednoduchých a užitočných rád.
Ako na to?
Spôsob č.1
Bylinky dobre umyte a osušte.
Najemno nakrájané bylinky vložte do akejkoľvek plastovej fľaše. Ak ňou pravidelne zatrasiete, uvoľni sa vám viac miesta. Zatvorte ju a vložte do mrazničky.
Táto metóda je dobrá, pretože vo vnútri fľaše sa nevytvoria ľadové kryštály a bylinky nebudú absorbovať pachy z mrazničky.
Spôsob č.2
Vezmite formu na ľad alebo formu na vajcia, vložte do nej bylinky, naplňte ju vodou a zamrazte. Keď je všetko zmrazené, preložte to do vrecka a uložte do mrazničky.
Následné využitie je mimoriadne praktické – vezmete jednu zmrazenú kocku ľadu s bylinkami a hodíte ju do polievky, prípadne do iného jedla.
Spôsob č.3
Nakrájané bylinky rozložte do malých plastových nádob, zatvorte viečkami a vložte do mrazničky.
Bylinky neabsorbujú cudzie pachy a sú kompaktne chránené.
Spôsob č.4
Bylinky vložte do potravinových vrecúšok, zatočte ich do pomyselného valčeka a vytláčte prebytočný vzduch. Vložte to do mrazničky.
Táto metóda vám umožňuje kompaktne skladovať veľa byliniek a zeleniny.
Spôsob č. 5
Bylinky v tomto prípade nekrájajte – rozdeľte si ich na niekoľko častí a následne vložte do vrecúška, zrolujte a vložte do mrazničky.
Táto metóda pomáha uchovávať časť celých byliniek, ktoré môžete použiť napríklad na ryby počas pečenia v rúre.
Pozrite si aj podrobný návod vo videu:
Zdroj: souspark.ru