Aby ste nemuseli tráviť niekoľko hodín pri sporáku. Príprava tohto receptu vám nezaberie viac ako tridsať minút a o zvyšok sa postará vaša rúra.
Ingrediencie
- 4 zemiaky
- 700 g mletého mäsa
- 250 g syru
- 2 ks cibule a mrkvy
- 1 sladká paprika
- 2 vajcia
- 250 g paradajkového pretlaku
- rastlinný olej, korenie, soľ, bylinky
Postup
Zemiaky uvarte a roztlačte s maslom.
Syr nastrúhajte na strúhadle, cibuľu nakrájajte najemno a mrkvy taktiež nastrúhajte nahrubo pomocou strúhadla.
Sladkú papriku nakrájajte najemno.
Mleté mäso osoľte, okoreňte aromatickými bylinkami, zmesou rôzneho korenia a dobre premiešajte.
Mleté mäso zmiešajte so zemiakovou kašou, pridajte časť cibule, vajcia, premiešajte a vložte do chladničky na 1 hodinu.
Zvyšok cibule a mrkvu orestujte na panvici, pridajte papriku, paradajkový pretlak omáčku a 150 ml vody. Osoľte a okoreňte podľa chuti, nechajte podusiť 5 minút.
Z mletého mäsa vyformujte fašírky.
Časť omáčky nalejte do formy na pečenie, následne naukladajte fašírky a pridajte druhú časť omáčky. Vrch posypte syrom.
Pečte pri teplote 190 stupňov asi 30 minút.
Fašírky môžete podávať so zemiakovou kašou, pečenými zemiakmi, špagetami, cestovinami či varenou ryžou.
Zdroj: souspark.ru