700 ml mlieka
2 vanilkové pudingy alebo aj smotanové
cukor podľa chuti
2 tvarohy
rum podľa chuti
1/2 masla
na poleva (voliteľné):
2 kyslé smotany
1 čokoláda na varenie
Ako budeme postupovať:
1) Najskôr si všetky suroviny na cesto okrem kávy a kakaa zmiešame dohromady a vymiešame jednotné cesto.
2) Polovicu cesta vylejeme na plech vopred vyloženým papierom na pečenie – alebo vymastený a vysypaný múkou. Do druhej polovice cesta vmiešame kakao, kávu nalejeme na svetlé cesto.
- Advertisement -
3) Dáme piecť pri 180-200 ° C asi 20 minút (je potrebné sledovať, každá rúra pečie inak).
4) Z mlieka a pudingov uvaríme hustý puding, ktorý nakoniec vyšľaháme s maslom a tvarohom. Tento krém nanesieme na cesto a uhladíme. Nakoniec môžete ešte urobiť polevu.
5) Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme chladnú smotanu, dobre zamiešame. Nanesieme na vrch koláčika a môžeme ešte urobiť vzory. Môžete urobiť vzor len na čokoládovej vrstve, alebo zľahka premiešať aj s tvarohovou vrstvou.
- Advertisement -
6) Podávame vychladené a so šálkou dobrej kávy.
Prajeme Vám dobrú chuť!