Je výborná, urobila som ju pre vnúčatá
Potrebujeme:
Marshmallows – 500 gramov (môžete zvoliť ľubovoľný tvar a veľkosť, ideálne aj viac farieb);
Jedlá želatína – 50 gramov;
Kyslá smotana – 350 ml;
Jemný tvaroh – 350 gramov;
Cukor – 200 gramov;
Kiwi – 3 kusy
Voliteľné:
maliny, jahody, čučoriedky
Na ozdobu:
Nasekané a namleté orechy
Postup:
Želatínu zalejeme vodou podľa návodu a necháme napučať.
Tvar rozmixujeme s cukrom.
Pridáme kyslú smotanu a vymiešame dohladka. , kyslú smotanu a cukor vymiešajte do hladka.
Želatínu zahrievaním rozpustíme na plameni alebo v mikrovlnke.
Vmiešame ju k smotanovému krému. Ja to robím tak, že najskôr do želatíny pridáme 1-2 lyžice krému a následne vmiešam do zvyšku krému.
Marshmallow nakrájame na polovice. Ak sú kúsky menšie, môžete nechať vcelku.
Vezmeme menšiu tortovú formu s vyššími odnímateľnými okrajmi.
Na dno formy (môžeme ju vyložiť fóliou) uložíme kúsky mrashmallow.
Kivi nakrájame na plátky a vyplňíme medzery medzi marshmallow.
Potrieme časťou krému a takto vrstvím.
Necháme na noc vychladúť – nezabudnite prikryť fóliou.
Nakoniec môžeme steny ozdobiť mletými a nadrobno nasekanými orechmi.
Prajeme vám dobrú chuť!