Urobte si lahodný smotanovo dezert, ktorý je ľahký ako páperie. Lepší som naozaj nemala

- Advertisement -

Doprajte si najjemnejší dezert, ktorý si určite obľúbi celá vaša rodina. Tento jahodový zázrak s vrstvou smotany, krehkého cesta môžete dokonale dozdobiť váš slávnostný stôl či oslavu.

Čo na to potrebujete?

  • 50 g zmäknutého masla
  • 2,5 lyžice cukru
  • štipka soli
  • 2 vajcia
  • 200 g múky
  • 1 čl prášku do pečiva

Smotanová vrstva

  • 500 g kyslej smotany
  • 6 lyžíc cukru
  • 10 g želatíny a 70 ml vody
  • 300 g čerstvých jahôd

Postup

Zmäknuté maslo vymiešajte so soľou a cukrom pomocou varešky,  čo najviac do hladka.

- Advertisement -

Pridajte vajíčka a vymiešajte do hladka.

Múku preosejte a spolu s kypriacim práškom nasypte do zmesi. Vymiešajte si cesto – malo by sa lepiť.

Formu na pečenie prikryte papierom na pečenie, namastite si ruky rastlinným olejom a cesto rozložte rovnomerne po celej forme. Následne ho ešte poprepichujte vidličkou.

Pečte na 180 stupňoch asi 20 – 25 minút, pripravenosť skontrolujte špáradlom. Vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť.

- Advertisement -

Jahody nakrájajte na plátky.

Želatínu zalejte studenou vodou a nechajte napučať. Potom ju roztopte.

Vyšľahajte smotanu s cukrom, pridajte želatínu a dôkladne premiešajte.

Jahody vložte do smotanovej zmesi, premiešajte a vylejte do formy s upečeným cestom.

- Advertisement -

Vložte to do chladničky stuhnúť na 3 – 5 hodín.

 

Zdroj: souspark.ru

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články