Doprajte si najjemnejší dezert, ktorý si určite obľúbi celá vaša rodina. Tento jahodový zázrak s vrstvou smotany, krehkého cesta môžete dokonale dozdobiť váš slávnostný stôl či oslavu.
Čo na to potrebujete?
- 50 g zmäknutého masla
- 2,5 lyžice cukru
- štipka soli
- 2 vajcia
- 200 g múky
- 1 čl prášku do pečiva
Smotanová vrstva
- 500 g kyslej smotany
- 6 lyžíc cukru
- 10 g želatíny a 70 ml vody
- 300 g čerstvých jahôd
Postup
Zmäknuté maslo vymiešajte so soľou a cukrom pomocou varešky, čo najviac do hladka.
Pridajte vajíčka a vymiešajte do hladka.
Múku preosejte a spolu s kypriacim práškom nasypte do zmesi. Vymiešajte si cesto – malo by sa lepiť.
Formu na pečenie prikryte papierom na pečenie, namastite si ruky rastlinným olejom a cesto rozložte rovnomerne po celej forme. Následne ho ešte poprepichujte vidličkou.
Pečte na 180 stupňoch asi 20 – 25 minút, pripravenosť skontrolujte špáradlom. Vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť.
Jahody nakrájajte na plátky.
Želatínu zalejte studenou vodou a nechajte napučať. Potom ju roztopte.
Vyšľahajte smotanu s cukrom, pridajte želatínu a dôkladne premiešajte.
Jahody vložte do smotanovej zmesi, premiešajte a vylejte do formy s upečeným cestom.
Vložte to do chladničky stuhnúť na 3 – 5 hodín.
Zdroj: souspark.ru