Ovocná zmrzlina s medom je skvelý dezert, ktorý vám pomôže prekonať letné horúčavy. Pripravte si ju na základe jednoduchého receptu, ktorý je oveľa lacnejší ako klasická zmrzlina so smotanou a kondenzovaným mliekom.
Potrebujete:
- 6 ks banánov
- 10 ks jahôd
- 3 lyžice medu
- 2 lyžice kakaa
Postup
Banány ošúpte a vložte ich do mrazničky na 2 hodiny.
Nakrájajte ich na plátky a malé množstvo pridajte k jahodám, ktoré spolu s lyžicou medu rozšľahajte mixérom.
Túto zmes vyložte do formy tak, aby zaberala len časť formy.
Do misky mixéra opäť vložte rovnaký počet kúskov banánu, pridajte lyžicu medu a rozmixujte.
Zmes vložte do formy vedľa tej jahodovej.
Zvyšok banánov zmiešajte s kakaom a medom a rozdrvte mixérom.
Pridajte to do formy, zakryte a vložte do mrazničky na 2 – 3 hodiny.
Voňavý, prírodný, ovocno-čokoládový dezert poteší vaše chuťové poháriky. Môžete použiť akékoľvek ovocie podľa vášho vkusu a zakaždým budete mať nový dezert. Namiesto kakaa si môžete vziať strúhanú čokoládu, horkú, bielu alebo mliečnu. Pri podávaní môžete zmrzlinu poliať sladkým alebo slaným karamelom.
Zdroj: souspark.ru