Jemný čokoládový koláč s krémom a strúhanou čokoládou. Jeho príprava je mimoriadne rýchla a výsledok vás príjemne prekvapí.
Ingrediencie:
- 300 g podlhovastých piškót
- 250 ml mlieka
Na prípravu krému potrebujete:
- 2 vajcia
- 80 g cukru
- 500 ml mlieka
- 100 g múky
- 100 g čokolády
- 125 g masla
- 200 ml sladkej smotany
- 1 pl Nutelly
- čokoláda na ozdobu
Postup
Na krém si zmiešajte všetky produkty, okrem masla, a varte to na miernom ohni až do požadovanej hustoty. Nezabudnite stále miešať, aby sa krém nepripálil. Keď zhustne, nechajte ho vychladnúť.
Zmäknuté maslo rozšľahajte a zmiešajte ho s krémom – šľahajte do nadýchanej konzistencie.
Odnímateľnú formu vysteľte fóliou.
Piškóty namočte do mlieka a naukladajte ich na dno a po bokoch formy.
Na vrch naneste krém. Naň poukladajte piškóty.
Formu zakryte fóliou a vložte na niekoľko hodín do chladničky.
Smotanu vychlaďte a dobre vyšľahajte, zmiešajte ju s Nutellou.
Pretočte formu a preložte koláč na tanier.
Krém dáme na vrch koláča, posypte ho strúhanou tmavou čokoládou.
Koláč bude nielen chutný a voňavý, s jasnou čokoládovou arómou, ale aj krásny dezert, ktorý môžete podávať napríklad na narodeninovej oslave.