Fašírky patria k tradičným jedlám nejednej slovenskej rodiny. Každý má svoje vlastné triky na ich prípravu a tak vám aj my ponúkame recept na najšťavnatejšie a najchutnejšie fašírky.
Mleté mäso si vždy pripravte sami, v obchode si síce môžete kúpiť mleté mäso, ale nie vždy sa z neho dajú pripraviť chutné a voňavé fašírky. Kúpte si preto mäso a pomeľte si ho doma.
Je lepšie mať mäso z niekoľkých druhov, napríklad bravčové, hovädzie, kuracie a morčacie mäso. Vďaka tomu budú vaše fašírky bohaté na chuť.
Namočte bochník chleba do vody, kyslej smotany.
Najemno nakrájajte cibuľu a cesnak. Pripravte si taktiež koriander a muškátový oriešok.
Pri miesení mletého mäsa pridajte pár polievkových lyžíc kyslej smotany – fašírkam dodáva šťavnatosť a jemnosť.
Môžete pridať trochu krupice, ale potom nezabudnite fašírky mierne podusiť, aby boli šťavnaté a mäkké.
Zdroj: souspark.ru