Pripravte si na obed mimoriadne chutné a výdatné jedlo zo zemiakov, húb a bravčového mäsa pečené v rúre.
Čo na to potrebujete?
- 3 cibule
- 800 g zemiakov
- 800 g šampiňónov
- 800 g bravčového mäsa
- 3 pl smotany
- 1 čl horčice
- 200 g syra
- Soľ, korenie
Postup
Vyberte si bravčovú krkovičku, pretože tak bude váš pokrm oveľa chutnejší.
Zemiaky nakrájajte na tenké plátky s hrúbkou asi 5 mm.
Mäso nakrájame na menšie kúsky, osoľte, okoreňte, posypte obľúbeným korením a dôkladne ho doň votrite.
Cibuľu nakrájajte na tenké polkruhy a začnite ju smažiť na rastlinnom oleji. Keď cibuľa zmäkne, pridajte huby, nakrájané na plátky a smažte, kým nezmäknú – tekutina sa odparí.
Plech na pečenie vymastite rastlinným olejom a zemiaky s mäsom naukladajte do pásov.
Kyslú smotanu zmiešajte s horčicou, soľou a korením, zemiaky a mäso potrite touto omáčkou.
Na vrch naukladajte cibuľu so šampiňónmi a posypte strúhaným syrom.
Plech zakryte alobalom a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 50 minút.
Odstráňte alobal a pečte ďalších 5 – 10 minút, kým sa na povrchu nevytvorí zlatistá kôrka. Podávajte napríklad s čerstvým zeleninovým šalátom. Prajeme vám dobrú chuť!
Tip: zemiaky môžete posypať mäsom s aromatickými bylinkami a čerstvými bylinkami a potom rozložiť ostatné ingrediencie.