Chutná a zdravá kapustnica s bravčovým mäsom, kapustou a pšenom vám zachutí už po prvom hlte!
Na varenie potrebujete nasledujúce ingrediencie:
- 900 g bravčového mäsa
- 500 g zemiakov
- 100 g bravčovej masti
- 3 cibule
- 200 g mrkvy
- 100 g petržlenu
- 100 g zeleru
- 500 g kyslej kapusty
- 40 g prosa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 bobkový list
- 1 ČL soli
- 20 g petržlenovej vňate
Postup
Bravčové mäso uvarte v hrnci s vodou na veľkom plameni. Odstráňte penu, pridajte cibuľu a mrkvu, znížte oheň a nechajte dusiť 1 hodinu pod pokrievkou. Mäso vyberte z hrnca.
Petržlen, zeler, mrkvu a cibuľu nakrájajte nadrobno a orestujte na masti alebo masle do mäkka.
Kapustu premyte, vytlačte z nej vodu a začnite ju dusiť na miernom ohni, zalejte trochou vývaru z hrnca.
Masť spolu s cesnakom rozdrvte v mažiari (zlepší to chuť celejj kapustnice). Pridajte cibuľu, petržlenovú vňať a všetko dôkladne rozmixujte mixérom.
Zemiaky nakrájané na kocky varte vo vývare a keď sú hotové, pridajte kapustu, pšeno a zeleninu.
Bravčové mäso nakrájajte na kúsky a keď je kapusta takmer hotová, pridajte ho do polievky spolu s masťou, bobkovými listami a nasekanými bylinkami.
Zdroj: souspark.ru