Vynikajúci nepečený dezert v troch vrstvách, ktorý si každý zamiluje.
Potrebujeme:
Prvá vrstva:
– 2 (šálka 2 dcl) kr. cukru
– 2 poháre vody
– 125 g masla alebo margarínu
– 200 g kokosu
– 100 g čokolády
– 250 g mletých sušienok
– 1 list tortovej oblátky
– 200 g celých sušienok
Druhá vrstva:
– 100 g cukru
– 1/2 dcl vody
– 100 g čokolády
– 125 g masla alebo margarínu
– 200 g mletých vlašských orechov
– 2 dcl pomarančovej šťavy
Poleva:
– 150 g čokolády
– 5 polievkových lyžíc oleja
Postup:
Vrstva 1:
Dajte cukor a vodu na plameň a varte, kým sa cukor neroztopí, potom pridajte maslo alebo margarín a čokoládu – miešaním rozpustite. Odstráňte z tepla a pridajte kokos a mleté sušienky.
Všetko dobre premiešajte a hmotu navrstvite na jeden plát oblátky, kým je teplá. Na masu položte sušienky, predtým namočené v pomarančovej šťave.
Vrstva 2:
Cukor a vodu dajte na plameň a varte, kým sa cukor neroztopí, pridajte maslo alebo margarín a čokoládu – miešaním rozpustite, odstráňte z tepla a pridajte mleté vlašské orechy.
Hmotu dobre premiešajte a naneste na sušienky. Nechajte vychladnúť a prirpavte čokoládovú polevu.
Poleva:
Rozmiešajte čokoládu s olejom na miernom ohni a na koláč nalejte čokoládu, nakoniec posypte kokosom. Koláč v chlade vydrží aj celý týždeň.