Môžete si ich pripraviť na raňajky, ale aj ako dezert pridaním džemu, kondenzovaného mlieka či čokolády.
Čo na to potrebujete?
- 180 g tvarohu
- 3 pl pšeničnej múky
- 1 vajce
- 1 mrkva
- 10 g krupice
- 15 g masla
- 15 g cukru
- 50 ml vody
Postup
Veľkú mrkvu ošúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Dajte ju do hrnca, pridajte maslo a zalejte to 50 ml vody. Varte niekoľko minút pod vekom, kým nezmäkne.
K mrkve potom pridajte krupicu a varte na miernom ohni , kým krupica nenapučí. Odstráňte z ohňa a nechajte vychladnúť.
Tvaroh roztlačte a zmiešajte ho s cukrom a vajcom. Ak chcete získať homogénnejšiu hmotu, rozmixujte tvaroh.
Mrkvu zmiešajte s tvarohom, potom po častiach pridávajte múku a dobre premiešajte. Slnečnicovým olejom vymastenú panvicu nechajte rozohriať, pridajte polievkovú lyžicu mrkvovej zmesi a opekajte z oboch strán do zlatista.
Ak potrebujete odstrániť prebytočný olej, lievance najskôr položte na papierové obrúsky. Môžete podávať s kyslou smotanou. Mrkvové koláčiky oslovia každého, od malých až po veľkých!
Zdroj: sovkusom.ru