CHUTNÉ A ZDRAVÉ MRKVOVÉ LIEVANCE. Deti mrkvu nemusia, ale po tomto šalejú

- Advertisement -

Môžete si ich pripraviť na raňajky, ale aj ako dezert pridaním džemu, kondenzovaného mlieka či čokolády.

Čo na to potrebujete?

  • 180 g tvarohu
  • 3 pl pšeničnej múky
  • 1 vajce
  • 1 mrkva
  • 10 g krupice
  • 15 g masla
  • 15 g cukru
  • 50 ml vody

Postup

Veľkú mrkvu ošúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Dajte ju do hrnca, pridajte maslo a zalejte to 50 ml vody. Varte niekoľko minút pod vekom, kým nezmäkne.

- Advertisement -

K mrkve potom pridajte krupicu a varte na miernom ohni , kým krupica nenapučí. Odstráňte z ohňa a nechajte vychladnúť.

Tvaroh roztlačte a zmiešajte ho s cukrom a vajcom. Ak chcete získať homogénnejšiu hmotu, rozmixujte tvaroh.

- Advertisement -

Mrkvu zmiešajte s tvarohom, potom po častiach pridávajte múku a dobre premiešajte. Slnečnicovým olejom vymastenú panvicu nechajte rozohriať, pridajte polievkovú lyžicu mrkvovej zmesi a opekajte z oboch strán do zlatista.

Ak potrebujete odstrániť prebytočný olej, lievance najskôr položte na papierové obrúsky. Môžete podávať s kyslou smotanou. Mrkvové koláčiky oslovia každého, od malých až po veľkých!

 

Zdroj: sovkusom.ru

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články