Domáce slimáky z kysnutého cesta s chutnou plnkou. Keď som ich skúsila, robím ich už pravidelne

- Advertisement -

Pripravte si lahodné a nadýchané slimáky, ktoré sa skvele hodia na akúkoľvek rodinnú oslavu! 

Potrebujete

  • 400 g polohrubej múky
  • 0,5 g soli
  • ½ čl prášku do pečiva
  • 1 pl práškového cukru
  • vanilka
  • 180 g masla
  • 250 g kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
  • 1 žĺtok

Na prípravu plnky

  • 2 bielky
  • štipka soli
  • 100 g cukru
  • 100 g vlašských orechov a hrozienka

Na potretie

- Advertisement -
  • 1 žĺtok
  • 1 pl mlieka
  • sezam, mak a podobne

Postup

Múku preosejte a zmiešajte so soľou, práškom do pečiva, práškovým cukrom a vanilkou.

Pridajte vychladené maslo a vytvorte si niečo ako mrveničku.

Pridajte kyslú smotanu a vymieste si mäkké a vláčne cesto.

Prikryte cesto a vložte ho do chladničky na 1 hodinu.

- Advertisement -

Bielky vyšľahajte so štipkou soli na hustý a nadýchaný sneh.

Cesto rozvaľkajte na vrstvu s hrúbkou asi 3 mm.

Naneste naň bielky, rozmiestnite ich po celom povrchu a posypte orechmi, hrozienkami.

Roládu zatočte a nakrájajte na kúsky.

- Advertisement -

Kúsky rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie a potrite ich rozšľahaným žĺtkom a mliekom.

Pečte pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.

Mäkké, svieže, voňavé, veľmi chutné koláčiky sú ideálne k čaju alebo ku káve. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: souspark.ru

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články