Suroviny:
Na sušienku: 120 g masla 2 vajcia 8 lyžíc cukru 4 rady čokolády 200 g mletých vlašských orechov trochu strúhaného muškátového orecha 2 dl mlieka 8 lyžíc múky 1 vrecko prášku do pečiva
Na krém: 1/2 l mlieka 1 vrecko vanilkového pudingu 100 g práškový cukor 1 vrecko vanilkový cukor 130 g masla 100 g čokolády 2 lyžice oleja 2 vrecká šľahačky
Príprava:
Sušienka:
1. Vajcia, maslo a cukor rozšľahajte vo vhodnej miske a pridajte rozpustenú čokoládu, orechy, orechy a mlieko.
2. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme do pripravenej zmesi.
3. Plech vyložíme papierom na pečenie, potom vlejeme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 minút pri 200 ° C.
4. Upečenú sušienku schladíme a prekrojíme na polovicu, aby sme získali dve rovnaké kusky cesta.
Krém:
1. Puding uvaríme v pol litri mlieka podľa návodu na sáčku a necháme vychladnúť.
2. Zvlášť vyšľaháme maslo s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a vmiešame do vychladnutého pudingu.
3. Prvú kôrku natrieme pripraveným krémom, prikryjeme druhou kôrkou, natrieme na ňu šľahačku a vytvarujeme do polkruhu. Pripravený dezert vložte do mrazničky, aby stuhlol.
Nakoniec len polejte čokoládou a hotovo