Domáce kurča v ľahkej krémovej omáčke má všetky šance stať sa obľúbeným receptom vo vašej domácnosti. Samotný recept je mimoriadne jednoduchý a kuracie mäso získa príjemnú chuť vďaka koreniu a smotane.
Potrebujete
- 800 gramov kuracieho mäsa
- 1 cibuľa
- 2 pl kyslej smotany
- korenie na kurča
- bylinky
- soľ
- 200 ml vody
Postup
Vezmite si kuracie nohy (horné aj dolné stehná), dôkladne ich umyte, urobte malé rezy na vrchu, vložte ich do hlbokej misy, pridajte soľ, korenie na kurča, prípadne ďalšie korenie, ktoré obľubujete. Nechajte marinovať 15 minút.
Potom kurča rýchlo orestujte dozlatista na panvici v dostatočnom množstve oleja. Potom ho odstráňte a položte bokom.
Cibuľu nakrájajte nadrobno a osmažte ju na panvicu s tým istým olejom, na ktorom sa predtým pieklo kuracie mäso. Keď cibuľa získa peknú zlatistú farbu, pridajte vodu, kyslú smotanu a kuracie mäso.
Zakryte pokrievkou a nechajte dusiť 20 minút na strednom ohni.
Hotové mäso bude neuveriteľne jemné, s ľahkou krémovou chuťou. Môže sa podávať s omáčkou a chlebom.