Najlepšie uhorky sú už v predaju a preto už nemusíte čakať na to, aby ste si pripravili nakladané uhorky na jeseň a zimu.
Pripravte si chrumkavé nakladané uhorky, ktoré sa stanú skvelou prílohou k rôznym pokrmom.
Množstvo ingrediencií na nálev je vhodné na 1 liter vody. Ak si chcete na zimu pripraviť viac uhoriek, úmerne tomu zvýšte množstvo ingrediencií.
Potrebujete
- uhorky
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 ks nového korenia
- 2 pl cukru
- 2 ks bobkového listu
- 1 cibuľa
- 4 ks celého čierneho korenia
- 1 pl soli
- 4 pl octu
- 1 liter vody
Postup
Na dno nádoby naukladajte niekoľko koliesok cibule, nahrubo nasekaný cesnak, bobkový list a korenia.
Uhorky naukladajte napevno do skiel na zaváranie a zalejte vriacou vodou. Sklá zatvorte čistými viečkami a nechajte 15 minút postáť.
Medzitým si pripravte nálev. Cukor a soľ rozpustite vo vode a priveďte roztok do varu. Opatrne k tomu prilejte ocot.
Z uhoriek sceďte vriacu vodu a nalejte tam pripravený nálev. Zatvorte sklá, otočte ich dnom nahor a zabaľte do utierok, kým úplne nevychladnú.