Príprava pečienky sa na prvý pohľad nemusí zdať zložitá, avšak pripraviť ju skutočne dobre, aby bola jemná a lahodná, to už si vyžaduje určité kulinárske umenie.
Vďaka tomuto receptu sa vám podarí pripraviť takú chutnú pečienku, akú ste doteraz ešte nejedli! Recept mám od svojho ocka, kulinárskeho majstra.
Potrebujeme:
600 g pečienky (môžete použiť akúkoľvek podľa chuti)
3 cibule
3 strúčiky cesnaku
2 bobkové listy
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
rastlinný olej
Postup:
Všetku cibuľu si očistíme a nakrájame na pol krúžky.
Cibuľou netreba šetriť, pretože v tomto jedle je cibuľa nevyhnutnosť.
Na panvici si rozpálime rastlinný olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Osmažíme ju tak, aby bola z časti mäkká.
Teraz k cibuli pridáme nasekaný cesnak, premiešame a cibuľu s cesnakom rovnomerne rozložíme na panvici.
Navrch poukladáme kúsky odblanenej pečienky, podľa chuti okoreníme solíme až na záver pred dokončením.
Po 1 – 2 minútach kúsky pečienky otočíme a orestujeme aj z druhej strany.
Keď pečienka z oboch strán zbelie, pridáme 2 bobkové listy a všetko premiešame.
Osmažíme ďalšiu minútu a odstavíme. Takto pripravená pečienka je vždy jemná a šťavnatá.
Prajeme dobrú chuť!