Super rýchly čokoládový dezert, ktorý sa pečie len 20 minút a je naozaj báječný, Naozaj sme tak chutný čokoládový dezert dlho nemali.
Piškóta:
- 4 vajcia
- 10 dkg cukru
- 20 dkg margarínu
- 10 dkg čokolády na varenie
- 4 lyžice múky
- 1 prášok do pečiva
Krém:
- 0,5 l sladkej smotany
- 20 dkg čokolády na varenie
- 1 polievková lyžica cukru
Príprava
Pečenie piškóty:
Vyšľaháme žĺtky a cukor, pridáme roztopený margarín a čokoládu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov (bielky vymiešame pomaly, nie mixérom). Pečieme (na panvici cca 20 × 35 cm) pri 180 °C asi 20 minút, podľa rúry, upečenie kontrolujeme špáradlom.
Výroba krému:
Sladkú smotanu, čokoládu a cukor zahrejte na miernom ohni (pomalým miešaním), kým nezovrie. Upečenú sušienku na niekoľkých miestach popicháme vidličkou a ešte teplú polejeme teplou smotanou.
Krém je pomerne riedky, ale nie je potrebné ho miešať ani pridávať stužovač, pretože po niekoľkých hodinách zhustne v chladničke.
Tortu najskôr ochlaďte pri izbovej teplote, potom vložte do chladničky, aby dobre vychladla a krém zhustol…