Tento recept na kapustu je chutnejší ako kurací rezeň. Skúste aj vy a dáte mi za pravdu

- Advertisement -

Potrebujeme:

Kapusta (500 gramov)

1 mrkva

Petržlen

4 vajcia

- Advertisement -

1 čajová lyžička soli (8 gramov)

1 pohár mlieka (90 ml)

3 polievkové lyžice hladkej múky (80 gramov)

1 lyžička čierneho korenia

4 polievkové lyžice rastlinného oleja (25 ml)

- Advertisement -

Sezam

Na omáčku:

1 mrkva

2 strúčiky cesnaku

3 polievkové lyžice olivového oleja (20 ml)

- Advertisement -

petržlen

3 polievkové lyžice jogurtu (160 gramov)

Postup:

Pripravíme si kapustu, mrkvu a petržlenovú vňať.

Kapustu nakrájame, alebo nastrúhame nadrobno.

Mrkvu očistíme a nastrúhame, alebo nakrájame nadrobno.

V miske zmiešame mrkvu, kapustu aj nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.

Teraz si pripravíme cesto.

V miske vymiešame vajcia so soľou.

Pridáme mlieko, 1 lyžicu oleja a premiešame.

Nakoniec primiešame aj múku a vymiešame cesto podobné tomu, z ktorého robíme palacinky.

Cesto nalejeme do zeleninovej zmesi.

Dobre všetko premiešame.

Na panvici zahejeme 3 lyžice oleja.

Navrstvíme kapustovú zmes a rovnomerne uhladíme po celom povrchu.

Posypeme sezamovými semienkami.

Prikryjeme pokrievkou a necháme zapiec najskôr z jednej strany.

Obrátime pomocou taiera, opäť prikryjeme a necháme zapiecť aj z druhej strany.

Podávame nakrájané na trojuholníky ako pizzu.

Ak chcete. môžete podávať s jednodnoduchou mrkvovou omáčkou, ktorú získate zmiešaním všetkých prísad.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články