Postup:
Na cesto:
750g hladkej múky
3 vajcia
300g cukru
5 PL mlieka
5 PL bravčovej masti
20 g sóda bikarbóna alebo salajka
1 štipka soli
Pre krém:
4 vajcia
4 lyžice cukru
6 polievkových lyžíc hladkej múky
1 vanilka
8 dl mlieka
200g práškového cukru
200g margarínu
Na dekoráciu:
100g tmavej čokolády
Postup:
Cesto:
Zmiešajte vajcia s cukrom, potom pridajte salajku rozmiešanú v mlieku a roztopenom tuku. Zmiešajte a odložte do chladničky.
Nasledujúci deň primiešame múkou a soľ, vymiešame hladké cesto, vytvarujeme kolieska a pečieme pri 180 °C asi 10 minút.
Príprava krému:
Preosiatu múku zmiešajte s trochou mlieka, potom pridajte vajcia, vanilkový struk a zvyšné mlieko. Uvaríme hustú kašu. Keď vychladne, primiešame vyšľahaný margarín s cukrom. Upečené kolieska zliepame krémom a polejeme ich čokoládou. Odložíme na 24 hodín, kým zmäknú.