Viete, ako nastrúhať zeleninu, aby bol celý proces jednoduchší? Určite vás tento patent šokuje a už nikdy nebudete používať strúhadlo na zeleninu tradičným spôsobom.
Zvyčajne sa mrkva alebo zemiaky strúhajú jedným spôsobom. Úlomky zeleniny sa zo strúhadla odštiepia a nakoniec dopadnú na kuchynskú linku alebo podlahu.
A nakoniec je nevyhnutné vybrať rukou všetky zvyšky zeleniny, ktoré zostali na sieťke alebo nevypadli z vnútra strúhadla.
To môže byť veľmi nepríjemné, najmä ak máte veľa produktov, ktoré treba spracovať.
Ako si teda môžete uľahčiť prípravu jedla?
Ako správne položiť strúhadlo?
Pri strúhaní určitého výrobku sa zvyčajne oprieme jedným okrajom strúhadla o dosku a mierne ho nakloníme.
Ide o to, že v tomto prípade má zelenina alebo ovocie slušne pristáť na tanieri. To sa však celkom nedeje. Preto nabudúce upravte polohu strúhadla.
Položte ho úplne rovno na tanier alebo iný povrch a až potom začnite strúhať jablko alebo uhorku. Vďaka tomuto šikovnému umiestneniu sa strúhaný produkt zhromažďuje vo vnútri strúhadla a neskôr ho môžete ľahko preniesť do misy.
Naučte sa ďalšie kulinárske triky
1. Do obalu alebo nádoby, kde skladujete múku alebo ryžu, vložte bobkový list. Potom sa potravinové mole a iní škodcovia budú držať ďalej od kuchynských skriniek.
2. Káva stratila arómu? Vložte kocku tmavej čokolády do plechovky alebo téglika a balenie neotvárajte dva dni.
3. Chlieb vydrží dlhšie čerstvý, ak do chlebníka vložíte surové jablko.
4. Kváskové cesto zostane dlhšie čerstvé a nadýchané, ak namiesto mlieka pridáte kefír.
5. Ak chcete, aby kúsok koláča vydržal dlhšie čerstvý , prilepte naň kúsky pšeničného chleba.
6. Olej alebo iný tuk nebude špliechať do strán, ak do panvice dáte štipku soli.
8. Presolená polievka sa dá zachrániť . Do hrnca dáme polovicu surového zemiaka a pár minút ho varíme. Zelenina absorbuje soľ.
9. Ryža zostane sypká a nezlepí sa, ak do vody počas varenia pridáte lyžicu citrónovej šťavy.