Rolky plnené smotanovým krémom sú mimoriadne chutné a jednoduché, čo sa prípravy týka. Pripravte si jeden z najchutnejších dezertov a potešte nielen seba, ale aj vašich rodinných príslušníkov!
Ingrediencie na trubičky:
- 130 g kyslej smotany
- 270 g hladkej múky
- 125 g masla
- štipka soli
Na prípravu krému potrebujete:
- 3 žĺtky
- 250 ml mlieka
- 100 g cukru
- 2 PL kukuričného škrobu
- 100 g zmäknutého masla
- Vanilkový cukor alebo vanilka (voliteľné)
Postup
Všetky ingrediencie na krém, okrem masla, vymiešajte dohladka v hrnci a položte ho na mierny plameň.
Krém za stáleho miešania varte až kým nezhustne a nechajte ho vychladnúť.
Zmäknuté maslo vyšľahajte do nadýchaného stavu. Následne ho po častiach pridávajte do krému a dôkladne vyšľahajte metličkou.
Cesto: Do preosiatej múky pridajte kúsky masla a soľ.
Hmotu rozdrvte rukami na drobky.
Pridajte kyslú smotanu a vypracujte cesto.
Cesto vložte do fólie a dajte ho na 30 minút do chladničky.
Pracovnú dosku si posypte múkou a vyvaľkajte si cesto na hrúbku 2 mm.
Vrstvu nakrájame na tenké prúžky.
Každý pásik cesta naviňte na kovovú rúrku, ktorú si predtým potrite maslom alebo olejom a položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečte na 200 stupňoch, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
Po upečení ich zosuňte z kovových rúrok a nechajte vychladnúť.
Krém si preložte do cukrárskeho vrecka a naplňte ním každú trubičku.
Ak by ste chceli, môžete si trubičky posypať práškovým cukrom.
Ak máte radi ľahkú citrusovú príchuť, môžete do krému pridať citrónovú kôru. Samotné trubičky si môžete vyrobiť z citrónovej kôry, ktorú pridáte ešte do cesta.