Ingrediencie
- 600 g šampiňónov
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 1 sladká paprika
- 2-3 strúčiky cesnaku
- Soľ a čierne mleté korenie
- 1,5 ČL mletej papriky
- 1 ČL provensálskych byliniek
- 1 bobkový list
- 1,5 PL paradajkovej pasty
- 1 PL múky
- 3-4 PL rastlinného oleja
Postup
Huby nakrájajte na plátky. Cibuľu nakrájajte na tenké polkrúžky. Mrkvu nakrájajte na tenké prúžky a cesnak prelisujte.
Papriku nakrájajte na pásiky.
Na veľkom plameni osmažte cibuľu na rastlinnom oleji, potom pridajte cesnak a za stáleho miešania ich osmažte.
Potom pridajte mrkvu, premiešajte a znížte plameň. Duste pod pokrievkou asi 7 minút, potom pridajte mletú papriku, normálnu papriku a restujte ďalších 5 minút.
Osoľte a okoreňte podľa chuti.
Zeleninu preložte do misy a do zvyšného oleja dajte huby.
Smažte ich na silnom ohni asi 5-7 minút.
Zeleninu preložte naspäť k šampiňónom, premiešajte, osoľte, okoreňte, pridajte provensálske bylinky, paradajkovú pastu, 125 ml vody, premiešajte a duste asi 15 minút.
Múku vymiešajte s trochou vody do hladkej konzistencie.
Do guláša nalejte ďalší pohár horúcej vody, pridajte múčnu zmes a všetko dobre premiešajte.
Pridajte bobkový list a nechajte dusiť ďalších 5 minút.
Aj napriek nedostatku mäsa bude guláš skvelý pokrm pre všetkých členov rodiny.
Zdroj: cooku.ru