Recept na hubový guľáš – sýty pokrm pre celú rodinu

- Advertisement -

Ingrediencie

  • 600 g šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 sladká paprika
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • Soľ a čierne mleté korenie
  • 1,5 ČL mletej papriky
  • 1 ČL provensálskych byliniek
  • 1 bobkový list
  • 1,5 PL paradajkovej pasty
  • 1 PL múky
  • 3-4 PL rastlinného oleja

Postup

Huby nakrájajte na plátky. Cibuľu nakrájajte na tenké polkrúžky. Mrkvu nakrájajte na tenké prúžky a cesnak prelisujte.

Papriku nakrájajte na pásiky.

- Advertisement -

Na veľkom plameni osmažte cibuľu na rastlinnom oleji, potom pridajte cesnak a za stáleho miešania ich osmažte.

Potom pridajte mrkvu, premiešajte a znížte plameň. Duste pod pokrievkou asi 7 minút, potom pridajte mletú papriku, normálnu papriku a restujte ďalších 5 minút.

Osoľte a okoreňte podľa chuti.

Zeleninu preložte do misy a do zvyšného oleja dajte huby.

Smažte ich na silnom ohni asi 5-7 minút.

- Advertisement -

Zeleninu preložte naspäť k šampiňónom, premiešajte, osoľte, okoreňte, pridajte provensálske  bylinky, paradajkovú pastu, 125 ml vody, premiešajte a duste asi 15 minút.

Múku vymiešajte s trochou vody do hladkej konzistencie.

Do guláša nalejte ďalší pohár horúcej vody, pridajte múčnu zmes a všetko dobre premiešajte.

Pridajte bobkový list a nechajte dusiť ďalších 5 minút.

Aj napriek nedostatku mäsa bude guláš skvelý pokrm pre všetkých členov rodiny.

- Advertisement -

 

Zdroj: cooku.ru

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články