Každému je známe, že slanina je jedným z najúčinnejších spôsobov, ako zvýšiť imunitu človeka. Kyselina arachidonová, ktorú slanina obsahuje, pomáha nášmu telu bojovať proti vírusovým a bakteriálnym ochoreniam.
Nie je na tom nič nezvyčajné, ak sa slaninka konzumuje spolu s cibuľou. Navyše sa ukázalo, že tieto dve ingrediencie predstavujú „skladisko“ vitamínov. Obyčajná cibuľa obsahuje až 36 prvkov periodickej tabuľky! Slanina a cibuľa je skvelá kombinácia, no lekári k ním odporúčajú ešte niečo – trocha alkoholu.
Faktom je, že alkohol pri prúdení v tele rozťahuje cievy a živočíšne tuky nachádzajúce sa v slanine, zodpovedajú za redukciu svalového tkaniva vnútorných orgánov. Dokopy tieto produkty prispievajú k správnemu fungovaniu kardiovaskulárneho systému. Čo sa týka alkoholu, najlepšou voľbou je kvalitný koňak alebo brandy.
Pripravili sme pre vás skvelý recept na prípravu slaniny. Neváhajte a uvidíte, že nič lepšie ste ešte nejedli!
Ingrediencie
- 1,5 kg slaniny
- 1 ČL soli
- 0,25 ČL čierneho korenia
- 1 ČL korenia na mäso
- 4 strúčiky cesnaku
Postup
Slaninu si nakrájajte na menšie kúsky a cesnak prelisujte.
Slaninu dôkladne potrite korením, soľou a cesnakom.
Každý kus slaniny zabaľte do sáčku, vypustite vzduch a zaviažte.
Slaninu vložte do hlbokého hrnca so studenou vodou. Položte ho na plameň a priveďte k varu. Po zovretí nechajte slaninu variť na miernom ohni po dobu 2 hodín.
Keď je slanina pripravená, nechajte ju vychladnúť priamo vo vode. Po vychladnutí ju vyberte z vody, každý kus pevne zabaľte do alobalu a vložte na niekoľko hodín do chladničky.
Dobrú chuť a na zdravie!
zdroj:sovkusom.ru