Keď nechceš plytvať jedlom, ale chceš si ho uschovať pre ďalšie dni, tak ich dáš do mrazničky. Nie, neplatí to pre všetky potraviny. Niektoré potraviny mrazením znehodnotíš a môžeš ich rovno vyhodiť.
Mliečne výrobky
Väčšina mrazených výrobkov pod bodom mrazu skončí svoju existenciu. Výnimky ako parmezán alebo gouda keď ich nastrúhate pred tým, ako ich dáte do chladničky. Mäkké syry neodporúčame dávať do chladničky. V prípade rozmrazenia jogurtov a mlieka sa oddelia tekutiny.
Niektoré druhy ovocia
Mnohé druhy sezónneho ovocia nakupujeme v obrovských množstvách. Ako keby sme na večeru pozývali frutairánov. Jablká, melón alebo citrusy neuschovávajte v mrazničke. Ostatné ovocie kľudne môžete.
Vajcia
Vajcia nikdy nezmrazujte. Je jedno v akom stave ich chcete zamraziť, nepodarí sa vám to. Ak ich dáte do mrazničky surové , popraská vám škrupina a obsah vytečie. Uvarené vajíčka menia svoju textúru po rozmrazení, nebudú poživatelné. Ak si však vajíčka potrebujete zmraziť a nemáte inú možnosť máme pre vás riešenie! Jedinou vhodnou možnosťou je oddeliť žĺtka od bielok a uskladniť ich oddelene v uzatvárateľných nádobách do mrazničky.
Zelenina s vysokým obsahom vody
Zelenina s vysokým obsahom vody však do mrazničky rozhodne nepatrí. Po rozmrazení z nej totiž ostane len kaša, ktorá má horšiu chuť ako pôvodná potravina. Uhorky, rajčiny, papriky, zemiaky, reďkvičky, listový šalát alebo cibuľu dajte zamraziť len po tepelnej úprave, nikdy nie v surovom stave.